diumenge, 25 de novembre del 2012

Fideus a la cassola (per a 4 o 5 persones)



Ingredients

200 gr.  de costella de porc
4 salsitxes de porc
400 gr. fideus del nº 6 (amb forat)
2 tomàquets ratllats
1 ceba grossa trinxada
1 ó 2 fulles de llorer
pebre vermell 
oli d'oliva
sal
1'5 o 2 litres de brou de pollastre


PER A LA PICADA
1 gra d'all
uns brins de safrà
un grapadet d'ametlles
julivert




ELABORACIÓ

Preparem tots els ingredients.

Com ja sabeu, sempre procurem tenir brou de pollastre congelat.

Tallem a daus la costella de porc i la salsitxa.

Tallem i ratllem també els tomàquets.
Pelem i tallem la ceba.

Ara escalfem una mica d'oli d'oliva en una cassola.
Sofregirem la carn, salada prèviament. Fins que agafi aquest color daurat. 




Seguidament la ceba.


Deixem uns minutets que es barregi tot bé. Afegim ara el tomàquet. Mentre, anirem escalfant el brou de pollastre. Si no en teniu feu servir un caldo comercial, o a les males podeu posar una pastilla de caldo diluïda amb aigua.





Ho remenem tot plegat i deixem que es faci el sofregit a foc baix i tapat. A continuació afegim el pebre vermell dolç.

Incorporem el brou de seguida per tal que el pebre no se'ns cremi i la fulla de llorer. Val la pena tenir-ne sempre de més per si ens cal afegir-n'hi. 

Quan arrenqui el bull i ja sembla que tenim la carn cuita, si cal, afegirem més caldo i rectificarem de sal.

Ja podem abocar-hi els fideus. Utilitzarem els autèntics fideus a la cassola...aquells gruixuts amb forat al mig. Sinó en tenim els del nº 5 també ens fan el paper. 

Mentre es fan els fideus a foc baix-mitjà, prepararem una picada amb ametlles, julivert, un all i uns brins de safrà. (Jo ho faig amb el 'pimer' afegint-hi una mica de caldo per poder-ho triturar millor)

A mitja cocció dels fideus, incorporem la picada.

L'escurem bé i ho remenem tot bé.

Feu coure els fideus segons el temps que us marqui el paquet i recordeu tenir caldo calent a prop per si us cal afegir-ne.


A casa se'n llepen els dits.

Àgata Albero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.