diumenge, 2 de desembre de 2012

Mutabal, puré d'albergínia libanès

Ja anireu veient que una de les meves debilitats és la cuina àrab. Aquesta recepta concretament és una delícia pel paladar que val la pena que proveu. Avui he emprat albergínies ratllades perquè la meva verdulera m'ha dit que eren molt més dolces.





Ingredients (per 4 persones)

2 albergínies
1 all
1 cullerada sopera de Tahina (crema de sèsam)
el suc de mitja llimona
1 iogurt natural
julivert
oli
sal




1.- Escalivem l'albergínia al forn embolicada amb paper de plata, 1 hora a 180º aproximadament. (fins que estigui toveta).



2.-Quan es refredin, les pelem i en traiem les llavors.
3.-Aboquem la carn de l'albergínia i tots els ingredients dins el vas batedor i ho batem tot fins que quedi una crema ben fina.

I ja ho tenim. Ara només cal guarnir-ho amb un xic de pebre vermell i un raig d'oli verge.




Consell: El 'mutabal' es menja amb pa àrab, aquell sense llevat. Sinó sempre podem substituir-lo per les 'tortilles mexicanes'. 

La 'Tahina' la trobareu a qualsevol botiga portada per pakistanesos. La sort és que es conserva molt bé i la podreu tenir més d'un any a la nevera.

(Escalfeu el pa a la paella i reserveu-lo tapat amb un tovalló de roba).



Àgata Albero


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.