dijous, 17 de gener del 2013

Manti, raviolis turcs per a la Dilsah




Àgata Albero


L'any passat a l'escola vam tenir l'Anne de Noruega com a ajudant Comenius, i aquest any tenim a la Dilsah de Turquia, una noia encantadora també. Tenim molta sort, ja fa dos anys que ens concedeixen des de la UE una ajudant lingüística i és molt enriquidor per tothom. A l'escola als nens i nenes ja els sembla normalíssim tenir mestres que parlen diferents llengües i que venen de lluny, i tenen clar que només si poden entendre en anglès, encara que no us negaré que a la Dilsah proven d'ensenyar-li català a cada cantonada. 

A casa tenim llibres de cuina d'arreu, perquè l'altre afició que tinc quan viatjo, a part de visitar mercats, és comprar llibres de receptes autòctons.

El Manti és un ravioli que fan a Turquia farcit de carn. La mida és força més petita que la del ravioli Italià, ve a ser com un farcellet de carn.

També us he de dir que sóc una enamorada d'Istambul i la culpa la té el meu marit i pare dels meus fills. Ja hi he estat 4 vegades i podria anar-hi una vegada i una altra. 






Aquí us deixo la recepta perquè encara que no trobeu la pasta que ells fan servir, sempre podeu fer la salsa i utilitzar uns raviolis fets aquí.

Ingredients (per 4 persones)

300 gr de Manti
2 iogurts
100 gr de mantega
2 tomàquets
1 gra d'all
menta seca
pebre dolç
sal



Bulliu el Manti amb aigua i sal 15 minuts, fins que la pasta pugi a la superfície.



Mentrestant barregeu el iogurt amb l'all ben trinxat i un xic de sal.



Foneu la mantega i afegiu el tomàquet ratllat, sofregiu-lo 5 minuts, no més, i tot seguit tireu-hi el pebre vermell i la menta seca.





Escorreu el Manti, i serviu el plat posant-hi primer el iogurt amb la barreja d'all i sal i tot seguit la salsa (amb el tomàquet, el pebre dolç i la menta) ben calenta. Serviu de seguida.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.