dimarts, 12 de febrer del 2013

Galtes al forn


Sílvia Manzano


Quin plat……nostàlgic, oi??? Doncs és molt senzill d'elaborar, com ja anireu comprovant, a mi personalment, m'encanta utilitzar el forn. El trobo pràctic, còmode i et permet fer diverses coses a la vegada......ja ja ja ja és el petit secret que fa que les dones poguem fer tantes coses alhora. És un plat que es demana als restaurants, com a plat nostàlgic que ens feien les nostres mares o àvies. En aquest bloc us mostrarem infinitats de secrets culinaris perquè podeu sorprendre als vostres comensals amb una àmplia varietat culinària. 

Un plat que podeu elaborar la nit abans per a la carmanyola, 1 dia abans encara és més bo, jo el preparo per la nit, i l’endemà nomes l'he d'escalfar. Els de casa, degut a la meva feina, dinen al mercat, i us ben asseguro que amb aquest plat són la enveja del mercat, doncs això ara ja no passarà més, ara sereu vosaltres l'enveja.


Ingredients per a 2 persones

- 2 galtes de poc fresques

- 4 cullerades d'oli d'oliva

- 2 pastanagues

- 1 ceba mitjana o 1 porro

- 2 tomàquets ben vermells

- ½ poma Golden

- Sal, pebre i herbes provençals

- 1 gotet de vi blanc i 400 ml de brou de pollastre o de carn
Abans que res, encenem el forn, per tal de que agafi calor, el posem a 225º i només per la part de baix. Mentre s'escalfa ho preparem tot en un recipient per al forn. 

Les galtes han de ser fresques i d´un lloc de confiança, preferible de porc femella, que és el que donarà un gust exquisit al nostre plat.

Salpebrem les galtes i els hi posem  les herbes de Provença, pelem i tallem  les pastanagues i la ceba o el porro i ho afegim per damunt. Seguidament tallem en quatre trossos els tomàquets i la poma a daus i ho aboquem també per damunt de les galtes, només ens faltaran les cullerades d'oli i el gotet de vi blanc (tot en fred) i cap al forn, una vegada la safata és dins, baixem la temperatura del forn a 180º. 



Passats uns 15 minuts, obrim el forn i ajudats per una cullera de pal, ho remenem ben be tot i li tirem per damunt el brou. Sempre dependrà del forn però deixarem coure aproximadament uns 30 minuts més.

Finalment posem el forn dalt i baix durant 10 minuts, aprofitem per regar les galtes amb el suc restant. Passat aquest temps apaguem el forn i ho deixem dins 10 minuts. I llestos, fet per consumir al moment o l’endemà per la carmanyola. 



Un somriure teu, no vol dir que no existeixin els problemes, simplement que ets capaç de ser feliç per damunt d'ells. 

Sigues positiu i estira les teves galtes, lluiran per damunt dels teus llavis amb un gran somriure......ho practiquem???

2 comentaris:

  1. Sou molt productives, vosaltres!! Quines galtes, he he. Molt bones! A mi també m'agrada molt fer servir al forn. Normalment, ben vigilat, no es crema res! Petons

    ResponElimina
  2. ja,ja, ja, el temps el transformen en un tetris, i arriben a tots els puestos. L´Agata i jo estem pensant en fer taller de cuina, perque a la cuina aconseguim el maxim amb el minim esforç, i aprofitant el que tenim....acceptariem els teus consells amb molt de gust, ja que no la hem fet mai!!!molts Petons, i galtes aixecades. ;)))

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.