dimecres, 6 de febrer del 2013

Salsa de tomàquet natural molt fàcil

Àgata Albero



Seguint amb les bases que sempre va bé tenir a la nevera us presento la salsa de tomàquet com l'ha fet sempre la meva tia valenciana. No compreu salses de tomàquet preparades, porten tantíssimes coses que ni ens calen ni ens van bé..... L'alternativa que us ofereixo us farà veure que no cal més de mitja hora per preparar-ne una de ben bona.

Ens servirà tant com a sofregit per qualsevol plat com per acompanyar unes croquetes o peix blau a la planxa,  per fer unes crestes, per una lasanya, per un fabulós arròs a la cubana,...

El dimarts que vaig a mercat en vaig preparar per acompanyar una tonyina fresca a la planxa, no van parar de sucar-hi pa.

Ingredients 

Un pot de kilo de tomàquet natural ecològic (si pot ser)
2 alls
oli d'oliva verge extra
sal
sucre
orenga


Sofregim el alls pelats amb l'oli sense que s'arribin a cremar. 

Aboquem el tomàquet triturat, sal al gust i dues cullerades soperes de sucre. (Jo faig servir sucre morè).



Remenem i deixem 10 minuts a foc destapat.

Tirem l'orenga i remenem de nou, Tapem.


Deixem coure 20-25 minuts remenant de tant en tant. La tapa ha de quedar mal tancada per tal que respiri l'olla i no acabi fent pressió i us deixi la cuina feta un desastre.


Apaguem el foc i ja la tenim.



1 comentari:

  1. Casolà és boníssima, Àgata. A mi tampoc no m'agrada la salsa de tomàquet de llauna. I perquè no és sana però també perquè té com un gust àcid sospitós i sempre et deixa els sofregits aigualits. Amb l'orenga ha de ser boníssima! Per a sucar-hi pa! Bon dijous gras, guapa! petons

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.