Pàgines

divendres, 4 de desembre del 2015

Foie Rougié, presentació i showcooking a l'escola Hofmann. Ravioli de foie i Tataki d'escalopa de Foie gras


Divendres 27 de novembre la Sílvia i jo vam ser convidades a l'acte de presentació de productes Rougié a l'Escola Hofmann. Érem una bona colla de bloguers a més de periodistes especialitzats, alguns dels quals em va fer especial il·lusió de conèixer, són tantes vegades les que virtualment en elogiem la feina i la cuina que poder posar-los cara i compartir una estona plegats és fantàstic.


La presentació va ser de 10, ben organitzada, ben explicada i amb un ambient acollidor i amable. Rougié col.labora amb Hoffman fent cursos de Foie Gras, és per això que no podien triar un lloc més adequat per fer-la. En Quim, el xef, és qui fa aquesta formació regularment i va ser qui va ensenyar-nos a preparar les dues receptes que us explicarem en aquest post. Per trobar-hi una pega, i repeteixo que tota la presentació va ser de 10, diria que m'hagués agradat poder gaudir més de la part de la demostració de cuina, una 'mise en place' massa perfecta va fer que no podéssim veure més que el pas final de la elaboració i es clar, pels que som cuinetes, se'ns fa curt.


Rougié és, com diuen ells, la marca dels millors cuiners del món, la Carme Ruscalleda n'és un exemple.

Christine Martí, delegada comercial Rougié a España, va fer una breu presentació de la firma francesa i de la línia d'articles de botigues especialitzades. Es van presentar productes elaborats, como el mi cuit entier amb Yuzu, i altres ultracongelats com el ravioli de Foie gras i l'escalopa de Foie Gras. Dues referències estrella que també es poden trobar a botigues gourmet i xarcuteries. Rougié va inventar la tècnica de ultracongelació (a -50º) del fetge fresc, el procés d'elaborat i el tall n'afavoreix la qualitat, aconseguint així que xefs i enamorats de la cuina tinguin l'oportunitat de treballar un Foie Gras d'alt rendiment, textura ferma i sabor únic.

Rougié va ser fundada l'any 1875 a Cahors, França. La seu ara la trobareu a Sarlat, a 200 km de Toulouse, una població de bona gastronomia i bon vi. Són una cooperativa de 12.000 associats i ho expliquen amb orgull.

La presentació doncs va anar seguida del show-cooking a càrrec de l'assessor culinari Joaquim Mallafré, va presentar dues receptes senzilles i boníssimes, les dues amb un aire oriental, ja sabeu que ara tot acaba tenint aquest patina..., però he de dir que estava mot bo.




Primer va elaborar el Ravioli de Foie gras al estil japonès i després va presentar l'escalopa de Foie Gras amb sèsam versió tataki.
Dues receptes que vam poder tastar després dels 3 entier micuits. El que més va triomfar el de Yuzu, el contrast cítric era un encert.





Aquí us deixo les receptes:



Ravioli de Foie gras al estil japonès

Ingredients

1 bossa de 25 unitats de Raviolis de Foie Gras Rougie

1 litre de brou dashi

ous de salmó o truita al gust

cibulet tallat fi


Elaboració
Preparar el brou dashi amb alga Kombu i katsuobushi. Reservar. Bullir 1l de aigua. Quan bulli abaixar el foc al mínim i abocar els raviolis. Quan flotin (3-4 minuts) els traiem de l'aigua i els posem dins un plat fons. Afegim unes gotes d'oli d'oliva para impedir que s'enganxin entre ells. Remenem suaument.

Emplatat
Posem 3 raviolis a cada bol japonès. Hi afegim el brou dashi sense que tapi els raviolis. Afegim una detall d'ous de salmó i cibulet al gust. Servim calent


Tataki d'Escalopa de Foie gras

Ingredients
1 bossa de 4 unitats d'escalopa de Foie gras Rougié
Sèsam torrat i negre
Reducció de salsa de soja, sucre de canya, lemon grass (citronella), llima kaffir, gingebre i pell de llima

Elaboració
Descongelar les escalopes dins una safata fora de la nevera uns 5 minuts.
Arrebossar amb la barreja de sèsams.
Marcar a la planxa per cada costat.
Donar un toc de forn de 3 minuts a 180°C.

Emplatat:
Poseu una escalopa por plat. Talleu en 4 trossos. Amaniu amb la reducció de salsa de soja i ratlladura de llima.

Consell del xef: Compte amb la reducció de salsa de soja, que no bulli fort, podria quedar amarga.

Doncs apa, ja ho sabeu si voleu cuinar receptes diferents per aquestes festes i no passar-vos massa estona a la cuina aquí teniu dues propostes que us faran triomfar.

Només queda agrair a la gent de Rougié la invitació i el bon tracte. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.