diumenge, 13 de setembre del 2015

Tajine de xai amb verdures i figues, recordant Chaouen

Som-hi? Aquesta serà una entrada ràpida, sense fotos del procés. Prefereixo escriure-la ara que tinc una estona, que posposar-la i sem quedi al tinter com moltes altres que us dec. 
Aquesta recepta és l'estofat marroquí per excel·lència, el podeu fer de peix, de mandonguilles de vedella (kofta) o de verdures i prou. Si no li poseu patata podeu prepara un cous-cous i menjar-ho acompanyant el plat. Les espècies que s'usen (Ras el Hanout) són una barreja secreta que més val que compreu feta. La trobareu fàcilment i la podeu tenir al rebost un temps llarg, no es fa malbé.

Ha estat el plat estrella del nostre viatge al Marroc d'aquest estiu. Ens vam comprar la cassola de fang, el Tajine, a Chaouen, i com no podiem dur gaire pes, la vam comprar petita, és per això que avui he usat una cassola de ferro a part, seguint un procés igual i amb una mica més de brou. La cocció al Tajine és fantàstica però. 

dijous, 3 de setembre del 2015

Viatge al Marroc 2015, Tanger-Chefchaouen-Akchour-Tanger-Asilah-Tanger

Aquests dies a Marroc han estat intensos, bells i enriquidors en molt sentits. Conèixer Chaouen ha estat l'assignatura pendent que arriba tard, perquè no hi era la persona més important, però que no per això s'ha gaudit menys. Els nens han pogut conèixer la casa de l'avi, el poble que el va enamorar. Un viatge que els ha ajudat a saber-ne més d'aquest avi estimat que va marxar massa aviat. A mi m'ha fet sentir-lo a prop i entendre més i millor la seva manera de ser i de viure. M'ha fet pensar que, en certa manera, el Marroc té i tenia una mica d'aquella València enyorada que va viure de xicotet.


Viatjar per a mi ha de ser una experiència de canvi, on es pugui percebre una diferència cultural significativa, i el Marroc, malgrat que és un país tan proper, compleix tots els requisits.