dimecres, 8 de juny del 2016

Pèsols ofegats, amb botifarra negra




Abans que s'acabi definitivament la temporada de pèsols deixeu-me que us expliqui una recepta senzilleta i deliciosa que no us portarà més de 30 minutes d'elaboració.

A vegades ens fa mandra preparar pèsols per desconeixement: Quanta estona s'han de coure? Els he de desgranar i fa mandra! Els nens només veure les boletes verdes arrufen el nas.....excuses n'hi ha moltes i és una llàstima. Si bé és cert que congelats els podeu trobar tot l'any, val la pena que aprofiteu la primavera per consumir-los, són tendres i dolços com mai i qué carai, mengem de temporada, la temporada que abans les iaies tenien en tanta consideració, i que ara amb la globalització i el negoci que és el menjar, hem oblidat del tot.

"Els pèsols pertanyen a la família de les lleguminoses, però des del punt de vista nutricional els que són frescos s’assemblen més a una verdura. Per tant, podríem dir que són les dues coses alhora.
Aquestes petites verdures lleguminoses són plenes de vitamines que són específiques per al bon funcionament del sistema nerviós i que, fins i tot, ens poden ajudar a superar el nerviosisme i a mantenir un estat d’ànim més positiu." 

Montse Reus ho explica així en un article del Ets el que menges que podeu seguir llegint en aquest enllaç

Anem doncs a la recepta....

Ingredients per 4 persones
2 kg de pèsols desgranats (al mercat us fan la feina, no patiu)
1 ceba tendra
4 alls tendres
un tall de botifarra negra
sal 
oli EV
unes fulles de menta fresca


Talleu la ceba i els alls en a rodelles.
Sofregiu a la paella amb sal i oli, que el foc no sigui massa fort.
Afegiu els pèsols i tapeu, deixeu que suin una mica, sacsegeu la paella agafant-la pel mànec i després afegiu un vaset d'aigua i unes fulles de menta i torneu a tapar.
Deixeu coure 15 minuts a foc baix.
per acabar afegiu la botifarra negra tallada a dauets petits i deixeu coure 5 minuts escassos. Remeneu bé perquè quedin tots els sabors integrats.
Serviu i decoreu el plat amb unes fulletes petites de menta fresca.



1 comentari:

  1. A mi no em fan la feina de desgranar-los, però a casa ens agraden tant que ens hi pisem tots i ho fem.
    Un excel.lent dinar Agata.
    Em va agradar conèixer-te ahir
    Ptnts

    Glòria

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.