dijous, 15 de desembre del 2016

Truita de mongeta, bacon i caliu

Silvia Manzano



Aquesta truita és un record, o millor dit, un gran record d'un cuiner, el meu primer 'jefe', pràcticament un pare per mi. Jo només tenia 17 anys, la meva primera feina va ser a una empresa familiar de menjars preparats al Mercat de Lesseps, va ser aleshores que la meva creativitat a la cuina va començar a fluir. L' Armengol Serradell, que encara no us l'havia presentat, tenia bona mà, imaginació, bon gust i sobretot, el que feia que els seus plats fossin tan increïbles, molt bon paladar Gaudia de la bona taula i dels bon menjar. Tant ell com la seva dona, la Mari, feien que el menjar diari fós un gran plaer. 

És per tot plegat que us dedico aquesta truita que ell feia. Els que treballàvem amb ells gaudien mentre treballàvem, sempre aprofitant la matèria prima que tenia, mongetes blanques de les petites ja cuites i cansalada de la salada, que a ell tant li agradava.  Sempre deia:- On es posi una bona cansalada amb pa amb tomàquet que es tregui el pernil.
Bacon, una mica d'all i julivert acabat de trinxar, ous i molta tendresa. Encara recordo la seva cara de satisfacció tant quan la preparava com quan ens la menjàvem. Però amb tot..... provava plats, mescles, salses diferents, sempre provava, inventava, innovar i tots el seus alumnes, que era el que érem quan ho feia, gaudíem de la seva gran varietat de plats. Per tot plegat, és un gran plaer dedicar-vos aquest plat en record d'ell.

Ingredients
150 grams de mongeta petita cuita
2 tires de cansalada salada 
4 tires de bacon curat i magre
Un picadeta d´all i julivert, com una culleradeta
4 ous grans

Tan fàcil, com agafar una paella i mans a la obra.
Piquem la cansalada i el bacon, l'all i el julivert, a part batem els ous ben batuts. Afegim a la paella una mica d'oli d'oliva i les mongetes petites ja cuites, afegim primer la cansalada, a foc mitja i sense parar de moure amb la cullera de pal. Quan estigui transparent, aproximadament en un parell de minuts, afegim el bacon i l'all i julivert i quan ho tenim tot ven sofregit, tirem els ous, i volta volta.







Una truita increïble, us la recomano acompanyada de pa amb tomàquet, i perquè no, d'una copeta de vi.


Després de moments magnífics, només queden records inoblidables!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.