Àgata Albero
Ja us deia en alguna ocasió que a l'estiu a casa ens alimentem bàsicament d'amanides, i és que venen tant de gust i les verdures de temporada són tan increïbles, que no trobem una opció millor.
Avui he decidit donar-li un toc mallorquí, inspirada en el trampó. El trampó, l'amanida mallorquina per excel·lència, té aquell la influència àrab que ja sabeu que m'agrada tant.
Ingredients per 4 persones
400 gr de mongetes de Santa Pau
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 tomàquet gran o 2 mitjanets
1 ceba tendra grossa
2 llaunes de tonyina amb oli d'oliva
olives negres d'Aragó
pebre dolç
pebre
canyella en pols
sal
oli
Talleu les verdures a daus ben petits.
Amaniu amb oli abundant, sal i les espècies. Remeneu i deixeu macerar.
Afegiu la tonyina.
Afegiu les mongetes i cap a la nevera. Deixeu refredar tot el matí.
Guarniu amb les olives els plats, i llest!!
Si teniu julivert talleu-lo ben petit i afegiu-lo a l'amanida. Jo avui no en tenia però s'hi adiu molt. De fet, com podeu veure és una amanida amb molts punts en comú amb el tabboulé, l'amanida de cous-cous tan pròpia dels països àrabs.
També hi podeu afegir una mica de vinagre de Mòdena.
Que bones que t'han quedat aquestes mongetes Àgata!! Amb aquest color i aquests ingredients tant frescos, venen moltes ganes de preparar-ne!! ;)
ResponEliminaMolts petonets!
Les mongetes i els fesols de Santa Pau són, per mi, els millors del món mundial!!!
ResponEliminaPosant-hi bacallà esqueixat,ja tenim l´empedrat.
ResponEliminaMolt bo! Les mongetes...del ganxet!!!
ResponElimina