dimecres, 4 d’octubre del 2017

Crema de carbassa amb gingebre i comí




Encara que ara, malgrat ser octubre, no fa fred,  les cremes ens agraden moltíssim i tenim ganes de retrobar-nos amb elles i amb les sopes.

A la de carbassa encara que podeu fer-la com la de carbassó, no està de més incorporar-hi espècies.

Aquesta recepta és, a banda de molt saludable, gustosa i aromàtica i una mica picant.

Anem al gra.



Ingredients (4 persones)
1/2 carbassa de les mandolina
2 cebes mitjanes
2 alls
1 litre de brou vegetal
un trosset de gingebre
comí en pols
sal
pebre
oli OVE


Elaboració
1. Pre-escalfeu el forn al màxim i introduir-hi la carbassa sencera tal qual. Deixeu-la fer fins que la pogueu punxar amb un ganivet i noteu que és tova. (uns 60'). Mentre cou a casa us preguntaran si esteu feu un pastís, la olor és dolça dolça. 

2. Mentre es cou al forn, peleu les cebes i talleu-les a llunes. Peleu els alls i talleu-los a làmines i Tot seguit saleu sofregiu a foc lent amb oli OVE, tapeu perquè es faci tot amb el seu propi vapor.

3. Treieu la carbassa del forn i deixeu que es refredi una mica per poder-la pelar sense cremar-vos.

4. Afegiu a la ceba el comí i el pebre i tot seguit el brou vegetal.

5. Peleu un trosset de gingebre i afegiu-lo al brou, feu el mateix amb mitja carbassa i deixeu que bulli unes 10 minuts.

6. Tritureu i serviu amb un raig d'oli OVE. La textura més o menys liquida dependrà de la quantitat de brou que hi posem. si voleu que sigui més puré haureu de posar-hi més carbassa si la voleu més líquida amb aquestes mides ja us quedarà bé.

I amb la carbassa que sobra, doncs un pastís boníssim. Farem el famós Pumpkin pie, un pastís que fa tardor.... 

O si voleu un bunyols de, queden boníssims....



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.